VIU LA CIÈNCIA CIUTADANA

Beneficis de la BioMARató

La BioMARató és un esdeveniment internacional de ciència ciutadana promogut per l’Institut de Ciències del Mar (ICM-CSIC), dissenyat per fer el seguiment de la biodiversitat marina i costanera a escala global mitjançant la integració de diferents esdeveniments locals.

Es tracta d’una competició amistosa entre participants per registrar el màxim nombre d’observacions, així com d’una competició entre diferents regions dins d’un mateix territori per assolir aquest objectiu.

La primera BioMARató va sorgir a Catalunya el 2021 i es va replicar amb èxit al nord de Portugal el 2024. Aquest document estableix les condicions generals de participació per als usuaris i els requisits per replicar el model de la BioMARató en altres regions del món.

Què és la ciència ciutadana?

La ciència ciutadana és la teva oportunitat per col·laborar activament en la recerca científica.

Persones de diferents regions, sense ser especialistes, col·laboreu amb equips científics professionals amb la recollida i la interpretació de dades massives. Aquestes aportacions són imprescindibles per al coneixement i la protecció del medi natural.

Col·labora activament en la recerca científica

Un dels objectius principals de la BioMARató és impulsar la participació ciutadana en la ciència. Gràcies a la col·laboració de centenars de persones voluntàries, podem obtenir grans quantitats de dades valuoses per conèixer i preservar els nostres ecosistemes marins i costaners.

“Només protegim allò que estimem, però només estimem allò que coneixem”

Jacques Cousteau

Qui som?

La BioMARató és un esdeveniment de ciència ciutadana liderat pel grup de recerca EMBIMOS de l’Institut de Ciències del Mar (ICM-CSIC). Promou l’ús de la plataforma MINKA i compta amb el finançament dels projectes europeus MINKE, ANERIS, ECS i GUARDEN.